Дейност

Филинокс - производство на бойлери и съдове от неръждаеми стомани

   Филинокс ЕООД гр. Пловдив е производител на широка гама изделия, работещ с хром-никелови стомани. Продуктовата гама неръждаеми изделия включва неръждаеми съдове за хранително-вкусовата промишленост, сладкарската, месопреработвателната и млекопреработвателната индустрия и други отрасли от ХВП, както и аксесоари по вътрешно обзавеждане за обществени сгради - ресторанти, хотели, бензиностанции, включително неръждаеми кантове за бордюри на бензиноколонки. Philinox произвежда стандартно и нестандартно оборудване за винарски изби, мандри, месокомбинати, цехове за хляб, закуски и други хлебни изделия.

   Изделията от неръждаеми стомани на Филинокс се използват главно в промишлени предприятия, малки предприятия за хранително-вкусова промишленост, домакинства и др.

   * В номенклатурата на фирмата трайно е наложено производството на електрически и комбинирани бойлери, неръждаеми бойлери и хидрофорни уредби под налягане, акумулиращи топлина за битови и обществени нужди, с неръждаем водосъдържател и кожух от тровидур, като обемът им варира от 10 до 5000 литра и обща мощност от 2 до 120 kW.

   * Philinox произвежда още - неръждаеми вани и резервоари, неръждаеми съдове със сдвоени стени и възможност за подгряване и топене на шоколад, масло и кремове, съдове с механично задвижване на бъркалките, маси, шкафове и други. Номенклатурата се допълва от гама хидрофорни инсталации с обем по желание и проект на клиента.

   Разработени и внедрени в производството са комплекти за дестилиране с обем от 50 до 400 литра, както и лабораторни дестилатори за вода.

   * Фирма Philinox Ltd. Plovdiv произвежда и съоръжения за омекотяване на водата.

   * Клиенти на Филинокс Пловдив са:
     - Макдоналдс България ЕООД
     - Митническа Лаборатория гр. Свиленград
     - БИОВЕТ гр. Пещера
     - АГРИ България с. Раднево
     - Фирма КРОКИ
     - Екотест гр. Пловдив
     - Стъкларски завод ДРУЖБА
     - Бетонов завод гр. Кондопола – Република Карелия ОНД
     - Хотел Хризантема гр. Несебър и хотел Сокол к.с. Слънчев Бряг
     - Хотел Пирин – Сандански
     - Хотел Мираж – Несебър
     - Сиенит ООД Пловдив

   * Последно изпълнени проекти са:
     - Специализирано кухненско обзавеждане от неръждаема стомана за Следствен арест в гр. Пловдив – транжорни маси, мивки, колички за хранене, кухненски шкафове и плотове.